Psikolog Yalçın Kireççi, kendi geliştirdiği BİBSON yöntemi ile diyet ve spor yapmadan da fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
Klinik Psikolog Yalçın Kireççi, insanları zararlı alışkanlıklarından vazgeçirmek amacıyla geliştirdiği Bellek İzi Bağlantısını Sonlandırma (BİBSON) yöntemiyle, diyet veya spor yapmadan ideal kiloya ulaşabileceğini ve bu kilonun korunabileceğini bildirdi.
Zararlı alışkanlıklara karşı geliştirdiği ve patentini aldığı yöntem hakkında bilgi veren Kireççi, kilo almaya alışkanlıkların neden olduğu gerçeğinden hareket ederek ideal ve Sağlıklı Kilo Programı hazırladığını söyledi.
Kilo almanın birçok nedeni bulunabileceğini belirten Kireççi, başlıca nedenlerin de ‘günlük ihtiyaçtan fazla yemek’, ‘yanlış ve dengesiz beslenmek’, ‘stres ya da psikolojik sorunlar’, ‘hormonal dengesizlikler’, ‘bazı ilaçların yan etkileri’ ve ‘yaşın ilerlemesiyle metabolizmanın yavaşlaması’ olduğunu kaydetti.
Alışkanlıklar sorumlu
Kireççi, bu faktörlerin bir kişide tek başına ya da bazılarının bir arada bulunabileceğini, nedenlerin farklılığının ise yapılacak müdahaleyi de değiştireceğini dile getirerek, şöyle dedi:
“Kilo almaktan yiyecekler değil alışkanlıklar sorumludur. Alınan kiloları vermek için diyet ve spor yapmak şart değil. Kilo almaya neden olan alışkanlıkların değiştirilmesi gerekir.”
Fazla kilosu olanların zihin işleyiş sisteminde bir sorun bulunduğunu vurgulayan Kireççi, bunu çözmeden kilo vermek için çaba harcamak yerine alışkanlığı değiştirmenin daha kalıcı ve akılcı bir hareket olacağını bildirdi.
İsteyenlerin 6 saatlik bir eğitimle öğrenilebileceği ‘ideal ve Sağlıklı Kilo Programı’nın, diyet listesi ve yapılması zorunlu hareketlerin yanı sıra bir yasaklar listesi de içermediğini anlatan Kireççi, yönteminin, insanlarda yeme isteğini teşvik eden ve fazla kiloları vermeye engel olan bellek izi bağlantılarının tespit edilmesi, ardından bunlara son verilmesine dayandığını söyledi.
Sorunu zihinde çözmek
Doğal beslenme alışkanlığının zihinsel programının öğrenilmesiyle kilo alma ve verme kısırdöngüsünün kırıldığına, stresin önüne geçildiğine işaret eden Yalçın Kireççi, şunları kaydetti:
“Sorunu zihinde çözmek, neyi, niçin ve nasıl yapacağınızı bilerek hareket etmek, başaracağınızdan yüzde 100 emin olmak, amaca mutlaka ulaşacağınıza kendinizi inandırmak demektir. Amaca ulaşmak için doğru ve uygulanabilir bilgiye ihtiyaç vardır.
Değişim için en kritik an, kesin karar verilen andır. Birkaç dakikalık bu sürecin sonunda sorun çözülmeye başlar. İnsanlarda alışkanlıkların değişmesi yönünde ilk ve en önemli adımın atılmasını sağlayan bu yöntem, sonraki adımları gerekçeleriyle tanımlıyor ve uygulama için içsel motivasyon yaratıyor.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder